KVINDEKOMPAGNIET

KvindeKompagniet er et almennyttigt initiativ, der har som ambition at øge andelen af kvindelige iværksættere i Danmark. KvindeKompagniet har særligt fokus på rollemodeller og arbejder med medieproduktion, netværk, analyser og politisk dialog.

Optagelser hos Sahra-Josephine Hjorth hos CanopyLAB i Filmbyen.

KvindeKompagniet er en forening stiftet i 2021 i forlængelse af en succesfuld podcast- og tv-serie, som så dagens lys i 2020.

KvindeKompagniet har sit udspring i det faktum, at kun hver fjerde virksomhed i Danmark er stiftet af en kvinde. Konsekvensen er, at ikke kun iværksættermiljøet, men også samfundet går glip af idéer, talent, jobskabelse og vækst.

Helene Aagaard i TV studiet med Josefine Volqvartz.

En af forklaringerne er manglen på rollemodeller. Eksponeringen af kvindelige iværksættere er lille, og generelt hersker der et maskulint narrativ inden for entreprenørskab. KvindeKompagniet fokuserer i sit arbejde særligt på netop rollemodeller og fortællingen om iværksætteri, ligesom vores aktiviteter har til formål at skabe inspiration, synlighed og debat - og i sidste ende flere kvindelige iværksættere og mere mangfoldighed på området.

"Vores målgruppe er folk i alle aldre fra hele Danmark, der gerne vil lade sig inspirere af dem, der tør sætte alt på spil for at udleve deres drøm og bygge noget op fra bunden." 

I Foreningen KvindeKompagniets arbejder vi med:

 

Medieproduktion – for at skabe synlighed omkring agendaen og give taletid til rollemodeller

Netværk – for at løfte i flok og skabe rammer for inspiration, sparring og opbakning

Vidensproduktion – for at give indsigt og substans til arbejdet med ligestilling

Politisk dialog – for at bistå det politiske arbejde og påvirke rammevilkårene for iværksætteri

Events, workshops og konferencer – for at samle mange til debat og erfaringsudveksling.

Vi tror på værdien af stærke rollemodeller og en fælles indsats, og vi ønsker gennem vores aktiviteter at inspirere nye generationer af kvindelige iværksættere til at stifte virksomhed og skabe vækst.

 

Arbejdet i KvindeKompagniet understøtter FN’s verdensmål nr. 5 om ligestilling mellem kønnene.

KVINDERNE BAG KVINDEKOMPAGNIET

KvindeKompagniet er stiftet af Josefine Volqvartz – oprindeligt som en podcastserie og en række tv-fortællinger med Josefine som vært. Siden er flere kræfter kommet til, og KvindeKompagniet drives som en almennyttig forening, der arbejder non-for-profit.  

I bestyrelsen sidder nu fem erfarne erhvervspersonligheder, der alle har taget springet fra ledende stillinger i det etablerede corporate miljø for at starte egen virksomhed. 

Josefine Volqvartz har lang internationale erfaring med at udvikle og producere TV-indslag, talkshows, debat- og nyhedsprogrammer bl.a. for CNN, The Guardian, Al Jazeera English og BBC. I dag driver hun Inspire Film, der laver film og TV-formater for internationale broadcastere og virksomheder som bl.a. Microsoft, TDC og Forenet Kredit.

 

Lisbeth Odgaard Madsen, diversitetskonsulent og stifter af konsulentvirksomheden Potential Co. Skribent på Berlingske og forfatter til bogen "Ambitiøse Mødre”. Ophavskvinde til diversitetsanalyser i en række større danske organisationer, og medskaber af far-barsel-oplysnings-roadshowet ”Fra arbejdsmand til farmand”.

 

Henriette Kinnunen, cand. jur. med bred erhvervs- og ledelseserfaring, bl.a. som lederskribent og kommentator på Børsen, Berlingske og Altinget samt CEO i DVCA og direktør i Berlingske Media. Driver i dag egen virksomhed med rådgivning af bl.a. startups.

 

Anne-Mette Bro Jöhncke, strategisk kommunikationsrådgiver og stifter af kommunikationsbureauet CommAgain. Tidligere kommunikationschef på TV 2 og har bred erfaring med corporate positionering, medier, storytelling, projektledelse, ledelsesrådgivning og strategi.

 

Louise Ertman Baunsgaard, stifter af Letz Sushi og investor.

Created by Inspire Film 2021