top of page

lisbeth odgaard madsen

potential company

Lisbeth Odgaard Madsen er optaget af diversitet – både privat og professionelt.

Hun passer sin konsulentvirksomhed Potential Company samtidig med, at hun er på barsel med sit tredje barn. Netop balancen mellem arbejde og familieliv er en af de store forhindringer på vejen mod mere ligestilling i Danmark, og ifølge Lisbeth er en del af løsningen øremærket barsel til mænd og mere fleksible barselsregler for iværksættere.

I sit arbejde møder hun ofte en privilegieblindhed, hvor virksomheder – ofte ledet af hvide midaldrende mænd – har stor velvilje i forhold til at fremme diversitet, men også store udfordringer med at skabe den nødvendige kulturændring i organisationen.

Virksomhederne ved godt, at mangfoldighed er godt for bundlinjen, men ikke hvordan de konkret kan arbejde med medarbejderne for at skabe reel diversitet. Her bidrager Potential Company med viden og værktøjer, og centralt i Lisbeths rådgivning står helt enkelt en opfordring til, at man skal øve sin empatiske sans, for udviklingen mod større mangfoldighed på tværs af køn, etnicitet og seksualitet forudsætter evnen til at sætte sig i andres sted.

»

Dybest set har vi en kultur i Danmark, hvor vi tror, vi har ligestilling... men i virkeligheden er alle dem, der har magt, over 50 år, de er mænd, de har den samme farve slips på og den samme farve skjorte, og de er hvide.

«

Lisbeth Odgaard Madsen, Potential Company

»

Jeg hjælper virksomheder med at finde ud af, hvordan de løser det her med diversitet. Der er to vinkler, vi angriber det fra. Det ene er forældreskab... den anden ting handler mere om kultur. Her laver vi typisk en kulturanalyse eller en holdningsanalyse for at finde ud af, hvilken kultur og hvilke holdninger der stikker under det verdensbillede, folk har. Så hjælper vi dem med at se verden fra en anden vinkel og finder ud af, hvad for nogle håndtag, vi kan dreje på.

«

Lisbeth Odgaard Madsen, Potential Company

»

Folk har nogle helt klare forventninger til, hvad en mand skal gøre, og hvad en kvinde skal gøre. Det går tilbage til, hvem der traditionelt set har taget sig af børnene. Det forventes, at far er skafferen, så han går på arbejde med rundsave på albuerne, han stiger opad i graderne og tjener en bedre og bedre løn. Det forventes, at mor tager sig af børnene, puster knæ og skifter ble, så hun er den bløde, omsorgsfulde, empatiske mor. De to kønsroller tager folk med sig på arbejde... og det ender så med, at mor bliver integratoren, mens far bliver chef.

«

Lisbeth Odgaard Madsen, Potential Company

bottom of page