top of page
Search

En debat der ændrede skandinaviske startups


KvindeKompagniet har i tre måneder fulgt iværksættervirksomhederne i Nordic Entrepreneurship Hubs gennem et forløb, der satte fokus på diversitet. En ophedet debat om kvindelige iværksætteres forhold kom til at få stor betydning for alle deltagerne på forløbet.


I september 2020 mødtes omkring 50 unge iværksættere fra forskellige uddannelsesinstitutioner i Norden på et kursuscenter i Helsinge. Iværksætterne kom fra forskellige iværksætterprogrammer fra CBS, DTU, KEA og Lunds Universitet i Sverige.

Formålet var at iværksætterne over de næste tre måneder skulle have en række redskaber til at komme videre med deres virksomheder. Men som noget specielt satte Accelerate Your Business ekstra fokus på diversitet, og det at sætte det rigtige hold.


"Formålet med forløbet er at introducere diversitet, både køn, etnicitet, ja, hvilken som helst form for diversitet. Du skal lære at arbejde med diversitet som en resurse, når du møder folk, der er anderledes end dig selv."

Asger Steenholdt, Facilitator


KvindeKompagniet fulgte de tre iværksættere Saxo Merrild fra PinPoint, Josefine Aspman fra LetzLeather og Luca Maxen fra Upseat gennem forløbet for at høre, hvordan deres syn på diversitet ændrede sig gennem forløbet. Hvis det ændrede sig.

Det skulle vise sig, at især en workshop om køn og iværksætteri allerede på den første aften i forløbet gjorde varigt indtryk på alle deltagerne på forløbet.


"Jeg blev faktisk så provokeret af den workshop, at jeg diskuterede det med min partner bagefter, og vi blev enige om, at jeg skulle være vores virksomheds ansigt udadtil. Så nu er det en kvinde, der tegner virksomheden".

Josefine Aspmann, LetzLeather


I podcasten, som ikke er det sædvanlige interview eller debat, men nærmere en dokumentar, kan du følge iværksætterne og de tanker, de gør sig. Tanker ikke blot om diversitet, men også om det at være iværksætter og starte sin egen virksomhed, når man kommer fra en uddannelses institution.


"Jeg fik faktisk et chock, da jeg hørte at nogle rent faktisk bliver sat bag i køen på grund af deres køn. Måske fordi jeg selv ser på personen og ikke på kønnet,"

Luca Maxen, Upseat


Iværksætterne i Nordic Entrepreneurship Hubs kommer ikke kun fra forskellige uddannelsesinstitutioner men også forkellige steder i verden. Arbejdssproget i Nordic Entrepreneurship Hubs er derfor engelsk, og podcasten er også på engelsk.


Comments


bottom of page