top of page

amelie toft

glad have

Jeg elsker det!

Så kort kan det siges for Amelie Toft, der nyder sin tilværelse som solo-iværksætter. Hun er stifter af gartnervirksomheden Glad Have, som løser grønne opgaver i private haver. Blandt hendes kunder er mange kvinder, der vælger hende som gartner, netop fordi hun er kvinde, og Amelie har derfor blot i kraft af sit køn fået en position i en mandsdomineret branche.

Men hun oplever også en nedladende indstilling og en fordummende stereotyp opfattelse af det, som nogle mænd kalder hendes hobby-projekt. Det frustrerer hende, for Glad Have bør respekteres som enhver anden iværksættervirksomhed. Amelies ambition er at ansætte medarbejdere, så hun kan stille med en hel Glad Have-hær, og her er kompetencer og ordentlighed afgørende – ikke kønnet. Men når mænd som oftest ansætter mænd, hvem skal så ansætte kvinderne?

»

En del af mine kunder har fortalt mig, at de har valgt mig, fordi jeg er kvinde. Det er, fordi de ved at jeg ikke kommer med en masse maskiner, og det ligner noget, der er løgn, når jeg er gået igen.

«

Amelie Toft, Glad Have

»

Godt med dig og dit firmanavn, Glad Have. Det er nok derfor du tiltrækker kvinder, siger de. Men det er jo bare sådan en nedladende holdning, og det er jo fordummende for pokker

«

Amelie Toft, Glad Have

bottom of page