top of page
Search

Flere og bedre rollemodeller er vejen til flere kvindelige iværksættere

Udgivet i POV International, d. 9. marts 2021.


”Der er flere årsager til, at andelen af kvindelige iværksættere er så lav, som det desværre er tilfældet. Danmark har ikke en egentlig iværksætterkultur. Der er en række strukturelle udfordringer. Og så er der ganske enkelt for få rollemodeller, som kvinder med en spirende iværksætterdrøm kan spejle sig i og blive inspireret af. Det ønsker KvindeKompagniet at ændre på”, siger Josefine Volqvartz, vært og bestyrelsesmedlem i KvindeKompagniet.


”Der er heldigvis kommet mere fokus på, hvad kvindelige iværksættere kan bidrage med, og mange gode aktiviteter er sat i søen af andre non-profit initiativer og etablerede organisationer, men vi er langt fra i mål.


Derfor fortsætter KvindeKompagniet med at give taletid til rollemodeller via vores podcasts og tv-fortællinger. Derudover har vi netop afleveret et politisk idékatalog, som forhåbentligt kan inspirere til nye rammevilkår på området.


For få måneder siden havde vi erhvervsminister Simon Kollerup med i en debat, hvor blandt andre også grundlæggeren af Roccamore sko-brandet Frederikke Antonie Schmidt deltog. Debatten viste tydeligt, at behovet for strukturelle ændringer er stort – eksempelvis på barselsområdet og adgangen til finansiering”.


”Helt konkret skal vi sørge for, at så mange forskellige iværksætter-stemmer som muligt bliver hørt. I KvindeKompagniet ønsker vi at bidrage til synliggørelsen af rollemodeller fra forskellige brancher, med forskellige kompetencer og med forskelligt ambitionsniveau, så alle får nogen at spejle sig i”, fortæller Josefine Volqvartz.


”For if you can se it, you can be it. Og tager de springet ud i iværksætteri, bidrager de positivt til statistikken og til værdiskabelsen”.


Læs hele artiklen her.

Comments


bottom of page